Door coronabesmetting bij mijn familieleden zit ik op dit moment in quarantaine. Ik verwacht 13 januari onder voorbehoud weer aanwezig te zijn in de praktijken DCHopmans en Dierenziekenhuis Groningen. Ik ben wel gewoon telefonisch en per mail bereikbaar.

Nieuwe regels voor het chippen van honden vanaf 1 november 2021

Per 1 november gaat de nieuwe regeling I&R hond in. Het chippen van honden wordt verplicht en er is een verplichte registratie van de houder zodat de afkomst van de hond in alle gevallen te herleiden is. Op deze manier wordt geprobeerd om de illegale handel in honden uit te bannen. Zie voor meer informatie Registratie van honden RVO.nl

Onderzoek naar tricuspidaalklep dysplasie bij de Labrador Retriever.

Onderzoek naar Tricuspidalis dysplasie in de Labrador Retriever

Lilian-Marleen (Lili) Kuechler is een duitse veterinaire student. Ze werkt aan een proefschrift genaamd  ‘Tricuspid Valve Dysplasia in the Labrador Retriever’. Ze is verbonden aan het Institute for Animal Breeding and Genetics at the University of Veterinary Medicine Hannover.

Ze is op zoek naar patiënten met tricuspidaal dysplasie en vraagt eigenaren die hieraan willen meewerken om zich aan te melden via deze link:

Tricuspid valve dysplasia

Verandering dagen dat ik bij diergeneeskundig centrum Hopmans in Roden aanwezig ben.

Vanaf januari 2022 werk ik iedere maandag ( in plaats van de woensdag) en vrijdag in dierenkliniek Hopmans.

Dinsdag en donderdag werk ik in Dierenziekenhuis Groningen zoals u al gewend was.

COVID-19 Corona Virus en aanpassingen in de kliniek

Door de crisis met het Coronavirus zijn er aanpassingen in de werkwijze op de verschillende klinieken. Kijk voor de meest actuele informatie omtrent de aanpassingen bij dierenkliniek Hopmans hier. Kijk voor de actuele informatie omtrent de aanpassingen bij dierenziekenhuis Groningen hier.

Prijs aanpassing 2022

Vanaf januari 2022 worden de prijzen voor mijn veterinaire diensten aangepast.

De prijs van een hcm+pkd/cin onderzoek wordt €155,40 per dier en een hcm onderzoek wordt €142,40 per dier.
De prijs voor een hartscreening bij de hond wordt €161,40.
Een hartecho gecombineerd met een holter (24-uurs) ecg, zoals bij de Dobermann kost €266,90.

Holter ECG dexsmart

Voor de registratie van een 24 uurs ecg (holter ecg) kunt u bij mij terecht. Ik maak gebruik van een zeer klein kastje dat wordt bevestigd op de borst van de hond of kat en gedurende 24 uur het ecg registreerd. Ik doe zelf de interpretatie. Het is vanaf nu dus mogelijk om op zeer korte termijn een holter ecg aan te vragen en te laten uitvoeren.

LICG Rashondengids online

Een goed verzorgde website met een schat aan informatie over veel hondenrassen. Klik hier voor een bezoek aan de Rashondengids website.

Endoscopie 

Voor een impressie van het endoscopie onderzoek dat ik uitvoer, klik hier

Lees hier de laatste nieuwsbrief.