Mijn praktijk is gesloten tot en met 1 augustus i.v.m. zomervakantie

In deze periode vraag ik u om contact op te nemen met uw eigen dierenarts voor vragen en spoedgevallen. Vanaf 2 augustus ben ik weer beschikbaar.

Onderzoek naar tricuspidaalklep dysplasie bij de Labrador Retriever.

Onderzoek naar Tricuspidalis dysplasie in de Labrador Retriever

Lilian-Marleen (Lili) Kuechler is een duitse veterinaire student. Ze werkt aan een proefschrift genaamd  ‘Tricuspid Valve Dysplasia in the Labrador Retriever’. Ze is verbonden aan het Institute for Animal Breeding and Genetics at the University of Veterinary Medicine Hannover.

Ze is op zoek naar patiënten met tricuspidaal dysplasie en vraagt eigenaren die hieraan willen meewerken om zich aan te melden via deze link:

Tricuspid valve dysplasia

Samenwerking met diergeneeskundig centrum Hopmans in Roden.

Vanaf december 2020 ben ik gaan samenwerken met de collega’s van diergeneeskundig centrum Hopmans in Roden. Het is een leuke praktijk met super collega’s. Het bevalt me erg goed.

Het betekent dat ik dindsdag en donderdag werk in Dierenziekenhuis Groningen zoals u al gewend was. Op de woensdag en de vrijdag werk ik nu in Roden.

COVID-19 Corona Virus en aanpassingen in de kliniek

Door de crisis met het Coronavirus zijn er aanpassingen in de werkwijze op de verschillende klinieken. Kijk voor de meest actuele informatie omtrent de aanpassingen bij dierenkliniek de tweedelijn hier. Kijk voor de actuele informatie omtrent de aanpassingen bij dierenziekenhuis Groningen hier.

Ik werk op dit moment op de volgende manier: Bij binnenkomst van de kliniek ontsmet u uw handen en zet een mond/neus masker op. U mag samen met uw huisdier de spreekkamer betreden en bent ook bij het aanvullende onderzoek aanwezig. Bij het aanvullende onderzoek komt een assistente helpen. Na het onderzoek bespreek ik de resultaten en vervolgstappen met u. Het is het ook mogelijk om de nabespreking buiten te doen zodat de mensen die met u zijn meegekomen aan dit gesprek deel kunnen nemen.

Officiële hartscreening bij honden en katten

Vanaf februari 2021 is de prijs van een hcm+pkd onderzoek per kat omhoog gegaan naar 147,30 euro. De prijs van alleen een hcm onderzoek is 134,95 euro en de prijs voor een hartscreening bij de hond is 153 euro. Een hartecho die gecombineerd wordt met een holter (24-uurs) ecg, zoals bij de Dobermann kost 253 euro.

In verband met het Coronavirus gelden dezelfde regels bij het hcm en pkd onderzoek. Het hcm en pkd onderzoek voer ik uit samen met u en een assistente. Na het onderzoek wordt de uitslag besproken. Daarna wordt het hcm en/of pkd certificaat in orde gemaakt en neemt u plaats in de wachtkamer.

Holter ECG dexsmart

Sinds kort ben ik in het bezit van een eigen holter ecg ( 24 uursregistratie ecg). Ik maak gebruik van een zeer klein kastje dat wordt bevestigd op de borst van de hond of kat en gedurende 24 uur het ecg registreerd. Ik doe zelf de interpretatie. Het is vanaf nu dus mogelijk om op zeer korte termijn een holter ecg aan te vragen en te laten uitvoeren.

LICG Rashondengids online

Een goed verzorgde website met een schat aan informatie over veel hondenrassen. Klik hier voor een bezoek aan de Rashondengids website.

Endoscopie 

Voor een impressie van het endoscopie onderzoek dat ik uitvoer, klik hier

Lees hier de laatste nieuwsbrief.

Chat openen