De vakantie zit er weer op.

Na een heerlijke vakantie (ondanks de corona beperkingen) ben ik weer volop begonnen. Het is weer heerlijk druk. Ik komende week (10-14 augustus) maandag, woensdag en vrijdag in Zwolle bij de Tweede Lijn en dinsdag en donderdag in dierenzieken huis Groningen. Vanaf 17 augustus werk ik weer volgens het normale weekrooster.

COVID-19 Corona Virus en aanpassingen in de kliniek

Door de crisis met het Coronavirus zijn er aanpassingen in de werkwijze op de verschillende klinieken. Kijk voor de meest actuele informatie omtrent de aanpassingen bij dierenkliniek de tweedelijn hier. Kijk voor de actuele informatie omtrent de aanpassingen bij dierenziekenhuis Groningen hier.

Ik werk op dit moment op de volgende manier: U mag met 1 persoon met uw huisdier de spreekkamer betreden. Na het intake gesprek vraag ik u een mondmasker (wordt geleverd door mij) op te zetten en bent u vervolgens samen met een assistente bij het onderzoek aanwezig. Na het onderzoek mag u het mondmasker afzetten en bespreek ik de resultaten en vervolgstappen met u. Het is het ook mogelijk om de nabespreking buiten te doen zodat de mensen die met u zijn meegekomen aan dit gesprek deel kunnen nemen.

Officiële hartscreening bij honden en katten

Vanaf januari 2020 is de prijs van een hcm+pkd onderzoek per kat omhoog gegaan naar 143 euro. De prijs van een hcm onderzoek is 131 euro en de prijs voor een hartscreening bij de hond is 148,50 euro.

In verband met het Coronavirus gelden dezelfde regels bij het hcm en pkd onderzoek. Na het intake gesprek laat u de kat of katten bij mij en neemt u plaats in de wachtkamer. Het hcm en pkd onderzoek voer ik uit samen met een assistente. Na het onderzoek komt u weer terug in de behandelkamer zodat de uitslag besproken kan worden. Daarna wordt het hcm en/of pkd certificaat in orde gemaakt.

ESCCAP over import van (zwerf)honden uit het buitenland

Leaflet met informatie.

Holter ECG dexsmart

Sinds kort ben ik in het bezit van een eigen holter ecg ( 24 uursregistratie ecg). Ik maak gebruik van een zeer klein kastje dat wordt bevestigd op de borst van de hond of kat en gedurende 24 uur het ecg registreerd. Ik doe zelf de interpretatie. Het is vanaf nu dus mogelijk om op zeer korte termijn een holter ecg aan te vragen en te laten uitvoeren.

LICG Rashondengids online

Een goed verzorgde website met een schat aan informatie over veel hondenrassen. Klik hier voor een bezoek aan de Rashondengids website.

Endoscopie 

Voor een impressie van het endoscopie onderzoek dat ik uitvoer, klik hier

Lees hier de laatste nieuwsbrief.