Informatie over het doorverwijzen van patiënten.

U kunt patiënten met inwendige ziekten naar mij doorsturen voor aanvullend onderzoek en behandeling. Hierbij is het van belang om de eigenaar goed te informeren over het te verwachten onderzoek waarvoor zij worden doorgestuurd. Dit kan bijvoorbeeld een uitgebreid consult zijn of een specifiek onderzoek zoals echografie of een endoscopisch onderzoek.

Een afspraak maken

De eigenaar kan rechtstreeks bellen met Dierenkliniek de Tweede Lijn of Dierenziekenhuis Groningen om een afspraak te maken. Voor het maken van een afspraak of het inwinnen van meer informatie over een bepaald onderzoek of de kosten hiervan kunt u ook contact opnemen met mij via het mobiele telefoonnummer 06-55740855.

Patiëntenverslag

Het is fijn om van te voren al een patiëntenverslag te hebben zodat ik inzicht heb in de ziektegeschiedenis, de ingestelde behandelingen en eventuele aanvullende onderzoeken. Ook röntgenfoto’s die relevant zijn voor het onderzoek ontvang ik graag van te voren.

Ik werk uitsluitend op basis van doorverwijzing of second opinion.

Terugkoppeling

U ontvangt in de meeste gevallen dezelfde dag nog een verslag met de bevindingen tijdens het onderzoek en het behandelplan voor de doorverwezen patiënt.

Behandelplan

In de meeste gevallen start ik met een korte behandeling in afwachting van uitslagen van aanvullend bloedonderzoek, histologisch onderzoek of bacteriologisch onderzoek. Ik geef in dat geval voor ongeveer 10 dagen medicatie mee zodat het behandelplan nog aangepast kan worden nadat alle uitslagen binnen zijn. De eigenaar blijft dan niet met een hele voorraad medicijnen zitten. Voor het vervolg van de behandeling vraag ik aan de eigenaar om de rest van de medicatie bij u op te halen. Ik zorg er voor dat u op tijd de uitslagen binnen heeft en op de hoogte bent van het behandelplan.

Optimale samenwerking

Het is mijn doel om samen met u, als verwijzend dierenarts, patiënten optimaal te kunnen helpen. U kunt uw patiënten snel en eenvoudig naar mij doorsturen. Uw patiëntengegevens worden altijd meegenomen in het verdere onderzoek zodat uw klant niet tweemaal betaalt voor hetzelfde onderzoek. Door een snelle terugkoppeling blijft u steeds op de hoogte van de onderzoeken en behandelingen die hebben plaatsgevonden. Ook als de patiënt weer thuis is houd ik contact met u om snel te kunnen reageren op veranderingen in het klinische beeld.