Informatie over het doorverwijzen van patiënten.

Ik hecht aan een goede voorbereiding en wil graag voldoende tijd reserveren voor uw cliënt. Het helpt mij en uw cliënt enorm wanneer u:

  1. duidelijk aangeeft wat ik voor uw cliënt kan doen: gaat het om het aanscherpen van uw diagnose, een second opinion of een specifiek onderzoek, zoals echografie of een endoscopisch onderzoek?
  2. van te voren alvast een patiëntenkaart doorstuurt naar info@dierenartsjonker.nl
  3. uw cliënt vertelt wat deze kan verwachten qua kosten (belt u mij gerust voor een kostenraming)
  4. uw cliënt instructies geeft voor het maken van een afspraak: waarvoor verwijst u de patiënt door (informatie eigenaren)

Een afspraak maken

Uw cliënt kan kan rechtstreeks bellen met de kliniek om een afspraak te maken:

Diergeneeskundig Centrum Hopmans in Roden. Telefoonnummer 050 501 55 00
U kunt de patiëntenkaart mailen naar info@dchopmans.nl als u weet dat uw cliënt hier een afspraak heeft gemaakt.

Dierenziekenhuis Groningen in Groningen stad. Telefoonnummer 050-5263255 
U kunt de patiëntenkaart mailen naar info@huisdierenkliniek.nl als u weet dat uw cliënt hier een afspraak heeft gemaakt.

Voor overleg of aanvullende informatie kunnen u of uw cliënt mij direct bellen op 06-55740855.

Optimale samenwerking

U kunt erop rekenen dat ik uw bevindingen meeneem in mijn onderzoek, zodat uw cliënt niet tweemaal voor hetzelfde betaalt. Ook zorg ik voor een snelle terugkoppeling en houd ik u op de hoogte van mijn onderzoeken, bevindingen en de ingezette behandeling. Als de patiënt weer thuis is, houd ik contact met u om snel te kunnen reageren op veranderingen in het klinische beeld.

Ik werk uitsluitend op basis van doorverwijzing of second opinion, dus u blijft het eerste aanspreekpunt voor uw cliënt . 

Behandelplan

In de meeste gevallen start ik met een korte behandeling in afwachting van uitslagen van aanvullend bloedonderzoek, histologisch onderzoek of bacteriologisch onderzoek. Ik geef doorgaans voor ongeveer 10 dagen medicatie mee, zodat uw cliënt bij verandering van het behandelplan niet met een grote voorraad medicijnen blijft zitten. Voor het vervolg van de behandeling vraag ik aan de eigenaar om de rest van de medicatie bij u op te halen. Ik zorg ervoor dat u op tijd de uitslagen binnen heeft en op de hoogte bent van het behandelplan.

Aanbod

Ik bied aanvullend onderzoek en behandeling voor patiënten met inwendige ziekten. Uw patiënten kunnen bij mij terecht voor:

Orgaan-systemen:
 
Onderzoeks
methoden:
Keel en neusEchografie
Hart en longenRöntgenonderzoek
Maag en darmenCT onderzoek
Lever en alvleesklierEndoscopie
Blaas en nierenBloedonderzoek
Afwijkingen bloed / bloedvormende organenBloeddrukmeting
StofwisselingECG onderzoek
Neurologie

Beoordeling van röntgenfoto’s en patiëntverslagen

Voor fotobeoordelingen zonder doorverwijzing en het beoordelen van patiëntenverslagen ben ik genoodzaakt om 30,35 euro per beoordeling in rekening te brengen. Wanneer u mij de foto’s mailt, probeer ik u uiterlijk de volgende dag mijn beoordeling te sturen. Voor spoedbeoordelingen vraag ik u vooraf even telefonisch te overleggen of mijn agenda daar ruimte voor biedt. Ik ontvang de foto’s het liefst in DICOM formaat. JPEG kan ook maar dan graag van voldoende kwaliteit.