Wat verstaan we onder de Interne Geneeskunde

De interne geneeskunde of inwendige ziekten richt zich op het voorkomen, vaststellen en behandelen van de ziekten van de inwendige organen (bv. longen, hart, nieren, maagdarmkanaal), de stofwisseling (bv. suikerziekte, schildklierproblemen) en de neurologische afwijkingen (bv. epilepsie). Voor al deze aandoeningen kunt u bij mij terecht.

Orgaan-systemen:
 
Onderzoeks
methoden:
Keel en neusEchografie
Hart en longenRöntgenonderzoek
Maag en darmenCT onderzoek
Lever en alvleesklierEndoscopie
Blaas en nierenBloedonderzoek
Afwijkingen bloed / bloedvormende organenBloeddrukmeting
StofwisselingECG onderzoek
Neurologie

Onderzoek van het hart (inclusief doppler onderzoek).

Ik kan u een volledig onderzoek van het hart bij uw hond of kat aanbieden. Dit omvat onder andere echografisch onderzoek, het maken van een ecg en bloeddrukmeting. Film hartecho bij de kat.

Maag-darmonderzoek

Naast ontlasting, bloedonderzoek en echografisch onderzoek van de buikholte bied ik endocopisch onderzoek van het maagdarmkanaal aan. Dit betekent dat met een flexibele lichtbron in de maag en de darmen wordt gekeken. Tegelijkertijd worden stukjes slijmvlies verzameld voor histologisch (weefsel) onderzoek. Film endoscopie maag en darm.

Onderzoek van de neus en keel.

Voor aandoeningen in de neus en keel kan ik u een rhinoscopie (neus) onderzoek aanbieden. Hierbij wordt met een starre en flexibele lichtbron in de neus- en keelholte gekeken en zonodig materiaal verzameld voor verder onderzoek (weefselonderzoek, baceteriologisch en/of schimmelonderzoek). 
Film rhinoscopie (neus onderzoek).