Nieuws

Nieuw werkrooster
Sinds februari 2019 werk ik iedere woensdag en vrijdag bij Dierenkliniek de Tweede Lijn op de locatie Wilhelminaoord. In Dierenziekenhuis Groningen heb ik mijn werktijden uitgebreid. Hier ben ik iedere dinsdag en donderdag aanwezig.

Lid van het Collegium Cardiologicum en Pawpeds
Sinds 2018 sta ik vermeld op de onderzoekslijst van het Collegium Cardiologicum en PawPeds. Dit betekent dat ik officiële echografische hartonderzoeken mag uitvoeren voor fok-technische doeleinden bij honden en katten. Ik word op steeds meer lijsten van fokverenigingen in Nederland geplaatst.

Nieuws van het ESCCAP over import van (zwerf)honden uit het buitenland Hoewel het voor verwaarloosde honden vaak gunstig is om herplaatst te worden, dient er wel met enkele zaken rekening te worden gehouden bij import uit het buitenland. Het ESCCAP heeft een leaflet opgesteld met informatie.


Bezoek aan Zeehondencrèche Pieterburen voor een buikecho en een neusonderzoek bij verschillende zeehonden.

Holter ECG dexsmart
Sinds kort ben ik in het bezit van een eigen holter ecg ( 24 uursregistratie ecg). Ik maak gebruik van een zeer klein kastje dat wordt bevestigd op de borst van de hond of kat en gedurende 24 uur het ecg registreerd. Ik doe zelf de interpretatie. Het is vanaf nu dus mogelijk om op zeer korte termijn een holter ecg aan te vragen en te laten uitvoeren.

LICG Rashondengids online
Een goed verzorgde website met een schat aan informatie over veel hondenrassen. Klik hier voor een bezoek aan deze website.

Echocursus op Maat Voor informatie over de basis echocursus abdomen en cardiologie die ik kan aanbieden, klik hier.

Endoscopie Voor een impressie van het endoscopie onderzoek dat ik uitvoer: foto's

Lees hier de laatste nieuwsbrief.

<
contact opnemen:    0655740855 06 55 74 08 55    email info@dierenartsjonker.nl           Aanmelden Nieuwsbrief