Cardiologie

Uw huisdier is bij mij aan het juiste adres voor een uitgebreid en betrouwbaar echo-onderzoek van het hart en voor de behandeling van hartziekten. Ik heb mij gespecialiseerd in het opsporen en behandelen van hartziekten bij honden en katten. Daarvoor heb ik veel aanvullende trainingen gevolgd en inmiddels kan ik bouwen op jarenlange ervaring.

Mijn advies is om niet te lang te wachten met een aanvullend hartonderzoek, als er een hartruis bij uw huisdier wordt gehoord. Natuurlijk is de leeftijd, het ras, de aan- of afwezigheid van klinische klachten en de ernst van de hartruis al een goede graadmeter om de ernst van de hartziekte in te schatten. Aanvullend onderzoek, zoals een röntgenfoto of een hartecho, kan duidelijk maken wat de onderliggende oorzaak is voor de hartruis en zegt meer over de prognose.

   foto    foto     foto    foto

Officiële hartscreening

Ook voor officiële hartscreening bij honden en katten kunt u bij mij terecht.

Sinds februari 2018 ben ik lid van het Collegium Cardiologicum.
Sinds augustus 2018 ben ik ook lid van Pawpeds.

De cardiologen binnen deze verenigingen hebben afspraken gemaakt over de manier waarop hartecho’s bij honden en katten worden uitgevoerd. Dit betekent dat ieder lid het onderzoek op dezelfde, gestandaardiseerde manier uitvoert. Hierdoor is de uitslag van de hartecho’s vergelijkbaar en kunnen rasspecifieke afwijkingen beter in beeld worden gebracht.
            CC

Voor alle onderzoeken maak ik gebruik van een Philips CX50 matrix echomachine met kleurendoppler, spectraaldoppler en weefseldoppler. Daarmee voer ik ook officiële hartscreening bij rashonden en raskatten uit. De onderzoeken voldoen aan de, door de verschillende rasverenigingen, aangegeven criteria en zijn gestandaardiseerd volgens de geldende normen.

Wilt u meer weten over de hartonderzoeken? Dan kunt u me natuurlijk altijd even bellen of mailen.


                      foto
Verschillende hartziekten:

- Lekkende Mitraalklepcontact opnemen:    0655740855 06 55 74 08 55    email info@dierenartsjonker.nl           Aanmelden Nieuwsbrief